Packningslistan måste börja bockas av

Om precis tre dagar nu åker jag och min sambo på vårt livs äventyr. Vi ska ut och vandra i svenska fjällen och verkligen leva i naturen. Vi är båda ganska nervösa eftersom det är vår första gång att vandra och övernatta utan guide på fjället. Vi har gjort det många gånger med guide men det är något speciellt att vara sådär helt själva utan någon som är expert. Men nu är det vi som är experter och det är dags att börja bocka av alla punkter på packlistan.

Min sambo är den som sköter allt praktiskt så som mat, tillbehör till det samt all utrustning så som tält osv. Det blev med andra ord min uppgift att packa alla våra kläder på ett smart och smidigt sätt så att väskorna blir så lätta att bära som möjligt. Det är ju en sak att packa till en solsemester när du ska flyga, nu måste vi tänka på att packningen hela tiden kommer att bäras på våra ryggar och inte checkas in någonstans innan avfärd.

Svårt att hitta rätt kläder

Till en början hade vi lite svårt att hitta rätt kläder eftersom vi planerat resan i ganska god förväg och därmed inte vet vilket väder vi får. Däremot så har jag oavsett handlat det mesta som vi behövde från Jägarliv. Där har de friluftskläder i dam- och herrstorlekar och enormt mycket att välja bland. Som tur är så är vi inte så petiga men komfort och funktion väger givetvis tungt.

Men något som till slut inte fick väga tungt var ju själva väskan och jag måste säga att jag är nöjd med min insats. Våra friluftskläder i dam- och herrstorlekar från Jägarliv var nu nedpackade och väskan gick att bära på ryggen utan problem. Nu kör vi!