Allt man behöver inför första jaktsäsongen

Inför min första höst och jaktsäsong med min nytagna jägarexamen börjar det äntligen bli dags att börja förbereda sig så mycket man kan. Jag vet ju att hösten kan både bli riktigt, riktigt kall och blöt så nu vill jag verkligen införskaffa riktigt bra jaktkläder herr.

Jaktkläder med funktion och som håller värmen på plats

Det känns som man får börja inifrån och ut här, och därmed behöver jag ett underställ som håller kroppsvärmen på plats. Ett par riktiga jägarstrumpor att ha i mina rejäla kängor vore inte heller fel då jag verkligen avskyr att frysa om fötterna.
När det kommer till byxor så tänker jag faktiskt rusta upp mig för både de ljumna och riktigt kalla stunderna genom att köpa två par camouflerade jaktbyxor. De ena får vara lite tunnare och de andra tjockare och vattenavvisande. Till det hade det faktiskt varit riktigt snyggt att ha en matchande jacka, både en tunnare och en tjockare variant där med.

Undvik massa onödiga lager på lager – införskaffa en rejäl fleecejacka

Har fått tipset att införskaffa mig en fleecejacka i bra kvalitet som man kan ha under jackan, och om man blir för varm under tiden man är ute så kan man ta av sig jackan och ha enbart fleecen på sig, så det inte blir en massa onödiga lager på lager kläder att gå runt med.

Jag ser så mycket fram emot min första jaktsäsong och bara att få hem alla dessa nya och snygga jaktkläder gör att hösten känns lite närmare! Dessutom har jag även köpt mig en mygghatt så att jag kan gå ut i skogen redan nu i sommar bara för att spana in placeringarna på alla jakttorn och lära känna skogarna lite bättre, utan att bli totalt uppäten av alla mygg.