Båtsäsongen är äntligen här

Äntligen är det snart dags för oss att sjösätta båten inför sommaren. Som jag har längtat. Jag har spenderat en hel del timmar i garaget den senaste tiden för att polera och göra båten fin inför kommande säsong. Jag håller verkligen tummarna för att det blir en varm sommar med mycket sol så att vi kan använda båten ofta. Tror även att jag skall införskaffa lite nya fiskeprylar att ha i båten när andan faller på.

Behöver köpa ny släpvagnsaxel till båttrailern

Jag upptäckte dock ett problem häromdagen när jag såg över båttrailern och det var att vår släpvagnsaxel fattades. Jag har ärligt talat inte en aning om vart den tagit vägen för vad jag vill minnas har vi alltid haft den vid trailern. Men nu behöver jag införskaffa oss en ny släpvagnsaxel med gummitorisionsfjädring så att vi kan köra båten till vårt iläggningsställe.

Jag vart även lite inne på att lämna in motorn på en service men jag hoppas att den fungerar som den ska och startar och går felfritt även denna sommar. Så kanske man kan lämna in den under nästa vår i stället för lite ompyssling. Vi har ju trots allt vinterförvarat båten i ett värmegarage så jag kan inte tänka mig att motorn tagit speciellt mycket stryk utav det.

Ta med båten till sommarstället

I år har vi även planer att ta med båten på trailer till vår sommarstuga där vi tänkt spendera 3 veckor under vår semester. Därför känns det extra viktigt att jag tar tag i det där problemet med släpvagnsaxeln snarast möjligt. Tänka sig att vi har turen att både bo precis vid sjön och även ha en sommarstuga som ligger vid vattnet den med. Kanske skulle man införskaffa en mindre båt med motor att alltid ha liggandes vid stugan i stället för att behöva frakta den andra fram och tillbaka. Det blir sommarens stora frågeställning det.