Se upp så att båten inte får fuktproblem

När ni nu i höst ska ställa upp båten är det viktigt att ni tänker på att ni ställer den där det inte kan bilda en massa fuktproblem. Fuktproblem kan uppstå av olika sorters skäl, det kan till exempel vara för att det fuktskydd som skyddar båten har gjort sitt och hade behövt bytas ut innan avställning att byta ut fuktskydd är lika viktigt som flamsäkra svetskläder vid svetsarbete.

Att sätta på nytt fuktskydd på båten bör vara en tradition för alla båtägare och bör vara lika viktig om inte viktigare än första dagen på året som båten är tillbaka i vattnet. Detta eftersom fuktskyddet är det som gör båten brukbar på vattnet, utan fuktskydd angrips båten av fukt och/eller ännu värre, mögel. Mögel är som vi alla vet något som både är otrevligt och för vissa (speciellt barn och pensionärer) väldigt farligt, så att hålla mögel borta från båten borde vara prio 2 (prio 1 är att se till så att båten håller sig flytande, alltså att inga läckor existerar på den).

Vi hoppas att denna text har fått er att tänka till en extra gång nu när ni snart ska ställa av båten. Om ni letar efter bra fuktskydd kan ni alltid höra med era båtgrannar, på så sätt skapar ni kontakter med andra båtintresserade i er närhet.