Båtliv och truckar

Båtliv

Har plockat upp båten för denna säsong. Brukar ha den i havet fram till slutet av hösten för att fånga fisk och bara njuta av att glida runt på havet. Båten drar jag upp för hand och förvarar på tomten i Kungälv. Andra som har båten i samma hamn får ibland hjälp med en större truck när de ska plocka upp båten och placera den på en ställning. Troligtvis behöver man ett truckkort för att ratta maskinen som liknar en blandning av stor traktor och robot. Det är en rejäl maskin som med lätthet lyfter större båtar.

I framtiden är jag nog lite sugen på en större segelbåt. En segelbåt är perfekt för att kunna njuta av havet under ett par sommarmånader, skulle gärna segla från västkusten till östkusten med lite stopp på vägen.

Andra båtturer man gärna gör i framtiden är att åka genom norska fjordar. Tror det heter Hurtigrutten. I Sverige finns det fina båtresor längs Göta Kanal och vill man njuta av mat samt hav finns möjligheten att åka med gamla ångbåtar från Göteborg eller bara ta färjan i Göteborg till Brännö och testa på dansbanan där under sommaren.

Truckkort

Truckkort är ofta en väg in till arbetsmarknaden för yngre personer. Många företag söker personal som kan hjälpa till i lager och att köra truck är ofta en bra kompetens för att få ett jobb. Det finns olika truckkort, beroende på vilket fordon du ska köra. Ofta räcker det med Truckkort A + B för att få köra de vanligaste truckarna som används i ett lager.

Fördelen med ett körkort är att du lär dig grunderna i truckkörning, får praktik samt ges en genomgång av säkerhetsaspekter vid truckkörning. Om du söker efter jobb inom logistik finns ett stort utbud att hitta via nätet, du behöver bara Googla för att finna ett par truckjobb.